Nienke

Docente in opleiding | Kizomba / Urban Kiz

over Onze docenten

Meet Nienke

Docente

Kizomba / Urban Kiz
Meet Nienke aka Nien, onze docent in opleiding! Nienke heeft een enorme liefde voor dans en maakt onderdeel uit van het Elevate Your Kiz-team. Hierin heeft ze ook de mogelijkheid gekregen om zich te ontwikkelen tot docent voor de lessen Kizomba/ Urban Kiz. Deze uitdaging gaat ze dan ook maar al te graag aan!
Nienke aan het woord:

Nienke

”Creatief zijn, is wie ik ben als ontwerper, kunstenares en illustrator, maar dansen is een manier om creatief te zijn met mijn lichaam en muziek. Soms kan een dansje met iemand mij echt inspireren, ik kan de creativiteit van iemand anders van heel dichtbij ervaren. Voor mij hoeft een dansje dus niet perfect te zijn. Ik hou van het experiment, de techniek, de speelsheid met de connectie binnen de dans, muziek en partner.”

''Dansen is voor mij een moment waarin ik even kan loslaten als ik vastloop in mijn hoofd.''

Achtergrondinformatie

Als kind was Nienke al rond aan het rennen in een roze tutu en daarna ongeveer 8 jaar jazzballet gedanst. Het plan was dansacademie, maar het universum had andere creatieve plannen voor haar, dus ging ze naar de kunstacademie. Natuurlijk veel dansen maar meer R&B en hiphopclubs. Haar liefde voor avontuur, surf, motor en solo reizen heeft haar over de hele wereld gebracht tot ze in Mexico was waar ze “voor de gein” een aantal salsa- en bachata lessen had gevolgd “want waarom niet” dit sparkte de vlam om weer danslessen te gaan volgen.

Tijdens covid lockdowns kwam ze per ongeluk terecht bij een low-key Urban Kiz social. Ze voelde zich meteen aangetrokken tot Urban Kiz op het moment dat ze het zag en de muziek hoorde. Ze ging naar buiten omdat ze dit feest aan het crashen was haha en daar was Dwé, “Hé, waar ga je naartoe, wil je het niet proberen? Terug naar binnen jij!’’ En de rest is geschiedenis. Ze viel zo zo zooo hard voor deze dans en kan zich nu haar dag niet meer zonder voorstellen.

Vrijwel gelijktijdig ontwikkelde ze interesse in tango en vooral de styling: vuur, techniek, cute quirkiness, verleiding en elegantie. Sindsdien probeert ze de puzzel te leggen hoe zij ze kan laten samenwerken.

Docenten eYK

Meet our teachers